اهمیت انسولین
اگرچه کنترل دیابت نوع اول بدون تزریق انسولین امکان پذیر نیست، ولی فرد مبتلا می تواند با داشتن شیوه زندگی سالم اعم از تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و کنترل استرس در کنترل قند خون موفقیت بیشتری داشته که این نیاز به انسولین را برای فرد مبتلا محدود تر می نماید. علاوه بر این تغییر شیوه زندگی بروز عوارض دیابت را به تاخیر خواهد انداخت.
دیابت نوع دو
تعریف
دیابت نوع 2 شرایط مزمنی است که در آن بدن قادر به استفاده و ذخیره گلوگز نمی باشد. و گلوکز به جای تبدیل به انرژی به جریان خون باز گشته و سبب ایجاد علایم مختلف می گردد.
دیابت نوع 2 (یا دیابت بزرگسالی یا غیر وابسته به انسولین) در نتیجه عدم توانایی بدن در تولید انسولین کافی و/یا ناتوانی از استفاده بهینه از انسولین تولیدی رخ می دهد.(به این حالت مقاومت به انسولین گفته می شود). ابن نوع دیابت اغلب در افراد بالای 40 سال، چاق و دارای سابقه خانوادگی دیابت رخ می دهد ولی متاسفانه باید اذعان کرد که امروزه آمار ابتلا افراد جوانتر نیز به دلیل شیوه زندگی امروزی افزایش یافته است.
چه عواملی سبب ابتلا به دیابت نوع 2 می شوند؟
فاکتورهای مختلفی سبب ابتلا به دیابت نوع 2 می شوند: اضافه وزن، بی تحرکی یا کمبود فعالیت بدنی و اختلالاتی که همراه با عدم توانایی بدن در استفاده از گلوگز می باشند از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دو می باشند. به علاوه کسانی که اختلال گلوکز ناشتا یا اختلال عدم تحمل گلوکز در آنها تشخیص داده شده نیزخطر بالایی در ابتلا به دیابت نوع 2 دارند.
علایم دیابت نوع 2 چیست؟
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یکسری از علایم را تجربه می کنند. شامل:
تشنگی و پرنوشی
پرادراری
تاری دید
زودرنجی و تحریک پذیری
بی حسی یا سوزش دست و پا
عفونت مکرر لثه، پوست و مثانه
عدم بهبودی زخم ها
خستگی زیاد غیر قابل توجیه
اما باید بدانید در بعضی موارد دیابت نوع 2 هیچ علامتی ندارد.در این گونه موارد افراد مبتلا ماهها یا حتی سال ها بدون اینکه از بیماری خود مطلع باشند به زندگی ادامه می دهند. دیابت آنقدر به تدریج پیش می رود که حتی گاهی اوقات علایم آن قابل شناسایی نیست. به همین دلیل خیلی از مبتلایان به دیابت تا سالها از بیماری خود اطلاع ندارند.
[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:19 عصر ] [ هادی گرافبک ]